Frosne vann eller avløpsrør

Tining av rør.

Rør som inneholder væske, typisk vannrør og avløpsrør er de rørene i huset som står i fare for å fryse i kuldeperioder. Hvis uhellet først er ute og du har fått frosne vann eller avløpsrør, er det viktig å ta grep raskt for å tine de frosne rørene igjen så raskt som mulig, da de står i fare for å sprekke hvis det ikke gjøres noe med.

Når fryser vann og avløpsrør i huset?

Når temperaturen i et vannrør synker ned mot 0 °C, begynner innfrysingen. Til slutt kan røret sprekke og når temperaturen stiger igjen og isen begynner å tine, vil det naturligvis medføre en vannlekkasje som kan forårsake store skader. Det trenger faktisk ikke være kuldegrader dersom det for eks. er trekk i kjeller hvor rørende går, kan dette også føre til at vann og avløpsrør fryser..

Hvordan tine opp frosne vann og avløpsrør?

Hvis du har frosne rør, kan du i utgangspunktet prøve å tine de frosne rørene ved hjelp av en støvsuger og hårføner. Fest dysen på støvsugerslangen til kranen, sørg for at mellomrommet mellom kranen og støvsugerslangen er forseglet. Skru på støvsugeren og vannkranen, sug til vannet begynner å dryppe.

Hvordan tine frossen utekran?

Åpne en kran i nærheten av området som er fryst for å få vekk vann fra problemområdet. Legg på varme håndklær eller lignende på området som er fryst. Slå på hårføneren og blås mot det frosne delen av røret.

Tining av frosne vann og avløpsrør utføres oftest med varmt vann, men kan også bruke kaldt vann. Vannet kan varmes opp til 50-60 grader.

Dette er en god gammeldags og godt utprøvd metode som vi ofte benytter.

For stål og kobber rør har vi tinetrafo for tining med strøm. Vi har egne slanger for drikkevannsledninger.

Hvis du trenger hjelp til tining av frosne vann eller avløpsrør er  den ikke langt unna..

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg! Vi har åpent alle dager og 24 timer døgnvakt.

frosne vann eller avlopsror

VED HASTEOPPDRAG RING TLF: 815 000 88 DØGNVAKT

Velkommen til å ta kontakt med oss

Samarbeidspartnere

KLM Miljø AS innehar alle relevante godkjenninger som kreves, slik at jobben utføres optimalt i henhold til gjeldende lover og regler

Vi har kompetanse og kapasitet som gjør oss til en stabil samarbeidspartner